December er en måned, hvor verden fejrer mange forskellige helligdage. Disse helligdage kan have forskellige betydninger og traditioner, men de alle sammen bringer glæde og festligheder til folk over hele kloden.

En af de mest kendte helligdage i december er julen, som fejres i mange lande. Julen er en kristen helligdag, der markerer fødslen af Jesus Kristus. Men selvom julen er en kristen helligdag, fejrer mange ikke-kristne også julen som en tid med familie og venner, gaver og god mad.

En anden stor helligdag i december er Hanukkah, også kendt som den jødiske lysfest. Hanukkah fejres i otte dage og minder om genindvielsen af det jødiske templet i Jerusalem i det 2. århundrede f.Kr. Hanukkah er en tid med lys, mad og gaver.

Islam har også en vigtig helligdag i december, nemlig Eid Milad ul-Nabi, som fejrer fødslen af profeten Muhammed. Eid Milad ul-Nabi er en tid med bønner, fest og velgørenhed.

Kina fejrer også en helligdag i december, nemlig Dongzhi-festivalen, som markerer årets længste nat og den første dag i vinteren. Dongzhi-festivalen er en tid med familie og mad, især med at spise tangyuan, en slags risbolle.

I USA fejres også Thanksgiving i november, men det er stadig en stor helligdag i december på grund af Black Friday. Black Friday er dagen efter Thanksgiving og er kendt for store salg og shopping.

Uanset hvilken helligdag man fejrer i december, er det en tid med festligheder og glæde. Det er også en tid med at tænke på andre og give til dem, der har brug for det. Så lad os fejre globale helligdage i december sammen!

For mere information om globale helligdage i december, besøg globale-helligdage-i-december.dk.